Bedankt haar sponsors

Beweeggroepen

Bechterew oefengroep in de zaal
Bechterew oefengroep in zwembad

Bechterew beweeggroep

In revalidatiecentrum Revant te Breda, kan wekelijks in groepsverband geoefend worden in de zaal en in het zwembad.

In de zaal worden onder leiding van een fysiotherapeut speciaal voor Bechterewpatiënten aangepaste oefeningen gedaan. Speciale aandacht wordt besteed aan zowel het versoepelen van spieren en gewrichten als het versterken van de spieren. Vaak wordt het oefenuurtje afgesloten met een balspel, zoals bijvoorbeeld volleybal, maar dan wel met een extra lichte bal.

Het tweede uur wordt er geoefend in het zwembad van Revant. Het water is normaliter 31 graden of hoger, maar door de energiecrisis momenteel 30 graden.  Het effect van dit lekker warme water is dat de spieren zich als vanzelf zullen ontspannen; Door de opwaartse druk gaan bewegingsoefeningen ook gemakkelijker dan op het droge. Hierdoor worden zowel gewrichten als spieren – inclusief pezen – intensiever gebruikt, wat de bewegingsmogelijkheden bevordert. Er wordt gezwommen in twee groepen (geoefende zwemmers in de ene groep, de rest in de andere groep). Daarna volgen er speciale oefeningen en ook hier ter afsluiting meestal een (bal-)spel.

Na het oefenen drinkt de groep gezamenlijk koffie of iets anders en kan er gezellig worden bijgepraat. De Bechterewgroep is actief op zaterdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur in de zaal en van 10.15 tot 11.15 uur in het zwembad. De groep wordt gecoördineerd door:

Frans Vanlaerhoven

Frans Vanlaerhoven

Hydrogroep 1

In revalidatiecentrum Revant te Breda kan wekelijks in groepsverband geoefend worden in extra verwarmd water. Extra verwarmd water is een absolute “must” voor mensen met een reumatische aandoening! Het warme water en de opwaartse druk van het water zorgen er voor dat de bewegingsoefeningen gemakkelijker gaan. Het is al met al beduidend minder pijnlijk dan dezelfde oefeningen op het droge. 

Hier wordt dan ook door mensen met een reumatische aandoening dankbaar gebruik van gemaakt. Hydrogroep 1 is actief op zaterdagmorgen van 11.15 tot 11.45 uur. Het bewegen wordt gedaan onder leiding van een fysiotherapeut. De kennismakingsles is gratis. U dient zelf voor vervoer te zorgen. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van carpooling, dat men zelf onderling kan regelen. De groepcoördinator is:

Joze Poppeliers

Joze Poppelier

Hydrogroep 1 zwemmen
Hydrogroep 2 zwemmen
Hydrogroep 2 zwemmen

Hydrogroep 2

Er is ook nog een tweede Hydrogroep. Deze groep heeft natuurlijk dezelfde condities als groep 1. Groep 2 zwemt een half uurtje later en wel van 11.45 tot 12.15 uur. 

De groepcoördinator is:

Marian

Marian Broeke